60. БАЛКАНСКИ КРОС – конференција за штампу

60. Balkanski kros

ЋУПРИЈА-60. Балкански крос у Ћуприји 5.новембра окупиће се преко 300 такмичара из 13 земаља, речено је данас на конференцији за медије у том граду. Ћуприја је била домаћин тог кроса 1984. године. Репрезентацију Србије чиниће сениори Милош Пендић, Милош Крстић и Немања Стојановић, сениорке Амела Терзић, Оливера Јевтић и Теодора Симовић, млађи сениори браћа Митровић Милош и Милан, Никола Раичевић и Милош Милосављевић. Јуниоре ће предводити Елзан Бибић, уз Васића, Шмиговића и Ајдаревића, док ће за јунорке наступити Нађа Церовац, Тамара Милићевић Милица Гиолубовић и Јасмина Пругинић.

-Дугујем велику захвалност локалној самоуправи која је препознала да је ово изузетна спортска манифестација, рекао је председник ОАК Морава и Спортског савеза Драган Здравковић.

– Пре 32 године била сам млада да бих трчала, сада престарела, опет сам у улози посматрача, али надам се лепом спортском догађају, казала је потредсениса АСС Снежана Пајкић.

Балкански биће на стази поред Велике Мораве на којој пре више од три деценије, такође, одржано ово такмичење. Конференцији за новинаре присуствовали легенде атлетике Снежана Пајкић и Драган Здравковић, селектори Слободан Поповић и Един Зуковић, те члан Општинског већа Владимир Васиљевић и директор ТОЋ Игор Станковић.